Vogelwering montage

Vogelwering montage

Heeft u last vogels onder uw dakpannen? Dit kan een groter probleem zijn als verwacht, met name als de vogels er gaan nestelen. Hierbij gaan de vogels uw isolatie weg pikken of nog erger ze sterven onder uw dakpannen. Hierdoor heeft u een grote kans op extra ongedierte waaronder maden en ratten die de dode vogels opeten. Dit geeft een erg onaangename geur, die u niet zomaar weg krijgt! Verder krijgt u bij nestelen onder uw dakpannen ook nog het bijkomende probleem van ontlasting op uw plafond. Die ontlasting kan niet alleen lelijke plekken op uw plafond creëren, maar ook kan het rot veroorzaken in uw dakconstructie. Maar denk eens aan de schadelijke bacteriën die in vogel ontlasting kunnen zitten! Tevens ook kan er een roofdier onder uw dakpannen komen die het gemunt hebben op makkelijke prooien, vooral eieren en broedende vogels zijn een makkelijke prooi voor bijvoorbeeld: Steenmarters en ratten. Krijgt u een steenmarter onder uw dak, dan heeft u een nog groter probleem aangezien deze op de lijst van beschermende diersoorten staan en dus niet verdelgd mag worden.

Dit kunt u voorkomen worden door vogelwerende dakvoetprofielen te laten monteren.

De dakvoetprofielen worden geplaatst op de eerste panlat. Doordat deze dakvoetprofielen uitsteeksels hebben waar de dakpannen overheen vallen, kunnen de vogels met geen enkele mogelijkheid nog onder uw dakpannen komen. Mits uw dakpannen op de juiste manier geplaatst is! Is dat niet het geval dan kunnen de kleinere vogels alsnog onder uw dakpannen komen.

Een bijkomend voordeel van het plaatsen van vogelwerende dakvoetprofielen is dat het spatwater vanuit de dakgoot meestal tegengaat. Als er in uw dakgoot water staat en het gaat regenen, levert dit spatwater op die onder de eerste rij dakpannen tegen de dakbalk aan spat waardoor de balk kan gaan rotten. Door de vogelwerende dakvoetprofielen wordt dit in de meeste gevallen tegengegaan, doordat de meeste profielen het spatwater tegenhouden.

Ook het monteren van vogelwering onder uw dakpannen kan SDT Onderhoud voor u verzorgen, hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Tevens kunt u ook uw telefoonnummer hieronder achter laten, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op!

Laat SDT Onderhoud u bellen!

*
*
*

Vogelwering montage - Vogels onder dakpannen weren - Vogelwerende dakvoetprofielen monteren

Vogelwerende dakvoetprofielen die op de onderste panlat gemonteerd zijn.

Reacties gesloten